Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Speelveld in Roessink-Noord officieel geopend

Zondag 14 april was het dan eindelijk zover! De opening van de speeltuin aan de Grove Denlaan.

De werkgroep Spelen was ’s ochtends al vroeg in de weer om alles in gereedheid te brengen voor de opening. Ongeveer 200 adressen hadden een uitnodiging ontvangen. De opkomst was boven verwachting. In totaal zijn er zo’n 80 kinderen en volwassenen op de opening afgekomen. De speeltuin was extra feestelijk aangekleed met slingers en ballonnen. Er was een springkussen en speelgoed uit de banjerbak. Ook was gezorgd voor lekkere broodjes, wat te drinken en ander lekkers voor jong en oud.

Functie

Tijdens het officiële gedeelte is er onder andere gesproken door opbouwwerker Carla Hobert namens het sociaal team en WijDeventer. In haar speech benadrukte zij de multi-functie van de speeltuin. Een plek waar kinderen lekker en veilig kunnen spelen. Maar ook het sociale karakter van de speeltuin: een plek waar bewoners van de wijk elkaar kunnen ontmoeten en elkaar beter kunnen leren kennen.

Officieel geopend

Onder begeleiding van een djembé werd door het oudste en het jongste kind het lint doorgeknipt en is de speeltuin officieel geopend. De werkgroep is trots op deze mooie plek en hoopt dat de bewoners er met z’n allen veel van gaan genieten!