Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Wijkteam Colmschate-Zuid de wijk in

Door een fietstocht te organiseren door de wijk hebben het wijkteam en het sociaal team van Colmschate Zuid een paar buurten nog beter leren kennen.

Bij de eerste locatie vertelde een bewoner dat hij samen met onder andere de kinderen van OBS Kolmenscate een ludieke actie tegen overlast hondenpoep aan het voorbereiden is. Daarna werd een bezoek gebracht aan de basisscholen Het Roessink en de Wereldwijzer. Samen met de schoolkinderen  is er nagedacht hoe de nieuwe groene schoolpleinen er uit moeten komen te zien. Ook de buurtbewoners worden hier nog bij betrokken. Buurtvereniging De Sleutel bestaat al 32 jaar en vertelde hoe groot het saamhorigheidsgevoel is bij de bewoners aan de Sleutelbloem en de Kamille. De bewoners  van een appartementencomplex aan de Vlinderparkweg zijn een buurtpreventie gestart om het veiligheidsgevoel weer wat te vergroten. Mooie initiatieven die het wonen in deze wijk nog leuker maken.

Een idee?

Heb je ook een goed idee met je buren waarmee je aan de slag wilt? Stuur een mail naar wijkmanager Robert Saris: ra.saris@deventer.nl.