Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Geslaagde actieweek M. Bossestraat in de Vijfhoek

In de week van maandag 20 mei hebben bewoners van de M. Bossestraat en de P. Clausingstraat een geslaagde actieweek gehouden. Hun doel was om meer aandacht te vragen voor groen, afval, auto’s en spelen in hun straat. Alle onderdelen kwamen op verschillende manieren aan de orde.

Remwegdemonstratie

Op maandag is er met medewerking van Veilig Verkeer Nederland een remwegdemonstratie gehouden. Kinderen en ouders waren erg onder de indruk van de verschillen in remweg bij 30 of 50 km/uur rijden. Daarna konden omwonenden hun ideeën rond verschillende onderwerpen delen met elkaar.

Speelveld

Op woensdag werd door de kinderen, onder begeleiding van Kinderwerk Raster, hun eigen inrichtingsplan voor het speelveld gepresenteerd. Ook hebben ze op hun speelveld de hondendrollen gekleurd om duidelijk te maken dat er heel veel lagen.

Te hard rijden

Tenslotte hebben de kinderen samen met toezichthouders met laserguns de snelheid kunnen meten in hun straten. Met veel enthousiasme werd er gemeten en werden mensen die te hard reden, aangehouden en geïnformeerd over hun rijgedrag.