Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Bloemenweide in de Vijfhoek

Aan de Caspar Philipsstraat, in Spikvoorde, lag het grasveld er wat saai bij. Een van de bewoners, Harald Langejans, vond met zijn gezin dat het wel wat bloemrijker zou kunnen.

Dat  ziet er niet alleen veel mooier uit, maar is ook nog eens goed voor de insecten die er hun voedsel kunnen vinden. Harald is aan de slag gegaan, heeft de buurt meegevraagd en kreeg groen licht van het wijkteam om ermee aan de slag te gaan.

Inzaaien

Op 28 maart was het zover dat de weide ingezaaid kon worden. Harald had hiervoor de kinderen van groep 6 van de Wizard gevraagd. Het Groenbedrijf had het veld al mooi omgeploegd en gaf de kinderen vooraf een korte les in het zaaien. Met de emmers in de hand  gingen de kinderen enthousiast aan de slag om het hele veld te voorzien van zaaigoed. Sommige kinderen gaven aan elke dag te willen komen kijken of de bloemetjes al  gaan groeien. Een van de ouders wil regelmatig een foto van het veld maken om zo de ontwikkeling van het  bloemenveld in beeld te brengen. Kortom nu al veel plezier en enthousiasme en straks in de zomer een prachtig bloemenveld. Een mooi initiatief dat voor iedereen goed uitpakt.