Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

AED brengt nieuwe buurt samen

Begin december kwamen Ilona Wiltink en Najate Lankwarden met het idee om een AED in hun buurt gerealiseerd te krijgen. Ze wonen in de nieuwe buurt Spijkvoorderenk / Spijkvoorderhout in de Vijfhoek.

De motivatie om dit gerealiseerd te krijgen is enorm hoog omdat zoals ze zeggen “er een mensenleven gered kan worden wanneer je binnen 6 minuten met een AED bij een slachtoffer kunt komen”. Voor Ilona was het een wens die ze al jaren had en nu graag wilde realiseren. Met een enorme gedrevenheid en grote zorgvuldigheid is een plan gemaakt om dit aan te pakken. Ze hebben zich goed georiënteerd en bij 160 huishoudens een brief in de bus gedaan.

Draagvlak

Wekenlang zijn ze die deur aan deur gaan ophalen en ontmoetten ook bij de buurtgenoten veel enthousiasme. Enthousiasme om mee te doen aan de reanimatiecursus, maar ook de bereidheid om een financiële bijdrage te leveren om de jaarlijkse kosten te dekken. Vanuit het wijkbudget hebben ze een bijdrage gekregen voor de eenmalige kosten. Voordat de AED in de buurt hangt, heeft het de buurt al iets meer samengebracht.