Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Vrijwilliger worden in Colmschate / Vijfhoek?

Bent u handig met kleine klusjes in huis, heeft u groene vingers om een tuintje bij te werken of gaat u graag met iemand op stap? Misschien liggen er dan mooie mogelijkheden in Colmschate Noord en de Vijfhoek.

Het sociaal team Colmschate Noord & Vijfhoek komt geregeld bij wijkbewoners thuis. Een deel van de vragen die bewoners stellen kan gelijk opgelost worden, maar soms is er andere hulp nodig. Er zitten vragen tussen waar andere bewoners hun familie of buurman/-vrouw voor zouden vragen. Maar soms is er geen familie of wonen deze ver weg en is er te weinig contact om de buren te durven vragen. Voor dat soort vragen zou het mooi zijn als er vrijwilligers beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er meerdere initiatieven in de wijk waar ook regelmatig gevraagd wordt om nieuwe vrijwilligers.

Sociaal team

Het sociaal team wil graag helpen bij het koppelen van mensen aan elkaar of aan initiatieven. Waar moet u dan aan denken? Bijvoorbeeld het onderhoud van een tuin voor iemand die dat zelf niet meer kan, wandelen met een andere bewoner, met iemand fietsen op een ‘duo-fiets. etc. En er worden ook vaak mensen gezocht om te koken voor andere buurtbewoners! Werkzaamheden in verbindingscentrum de Vijfhoek aan het Andriessenplein zijn ook mogelijk. Dus heeft u tijd over en houdt u bijvoorbeeld van koken, tuinieren of welke andere bezigheid ook? Neem contact op met het sociaal team (vijfhoek@socialeteamsdeventer.nl).