Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Voorjaarsschoonmaak Jeurlink-Centrum

Op zaterdag 18 maart hebben zo’n 30 bewoners uit Jeurlink-Centrum (Adriaan Antoniszoonstraat, Simon Meeuwspad, Andries Vierlingweg en Joost Beeldsnijderweg) hun buurt een grote schoonmaakbeurt gegeven.

Ondanks de wat regenachtige dag was de opkomst geweldig. Jong en oud ging aan de slag met knijpers, bezems, harken en scheppen om de voorjaarsschoonmaak in de buurt te houden. De groenstroken en straten werden ontdaan van overtollig blad, stoepen mos-vrij gemaakt en het zwerfvuil werd opgeprikt. Het is indrukwekkend om te zien wat er in een paar uur tijd aan werk verzet kan worden. Zo waren de kinderen actief om hun speeltuintje weer helemaal schoon te maken.

Positief resultaat

Organisatoren Paul van de Groep en Claudia Zwiers zijn erg blij met de opkomst en het resultaat. Alle materialen waren ook deze keer weer prima verzorgd door Peter Brendel van de Deventer Schoon Familie. In de pauze was er koffie of thee en een van de buurtbewoonster had heerlijke Poolse lekkernijen gebakken. Naast dat de buurt er weer schoner van wordt, hoor je vooral ook dat het leuk is en allerlei mensen elkaar voor het eerst spreken. Ook voor nieuwe mensen in de buurt is het op deze manier een mooie binnenkomer.