Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Speelveld bij basisschool de Vijf-er

Onlangs vroeg de sponsorcommissie van basisschool de Vijf-er subsidie aan bij het wijkteam van Colmschate-Noord en De Vijfhoek voor een speelveld in de groenstrook naast de school aan de Leonard Springerlaan.

Een verdiept kunstgrasveld waarop het hele jaar gespeeld kan worden. Er kan onder meer gevoetbald en gehockeyd worden. De leerlingen van de school hebben zelf veel geld ingezameld door de actie ‘goals voor goals’. Met de aanleg van dit veld wordt niet alleen een veld gegeven aan de school, maar kan ook de hele buurt buiten schooltijden gebruik maken van deze openbare speelgelegenheid.

Subsidie

De wijkteamleden vinden het een mooi initiatief, aanvullend op dat wat er al is in De Vijfhoek aan sport- en speelgelegenheden en heeft een financiële bijdrage toegezegd. De school gaat een keer per jaar (en dat 5 jaren op rij) een activiteit organiseren op het speelveld voor de wijkbewoners. De feestelijke opening van het speelveld heeft op vrijdag 22 mei plaatsgevonden.