Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Wijkteams actief in eigen wijk

Vrijdag 9 mei hadden de wijkteams van Colmschate Zuid en Colmschate Noord/Vijfhoek een activiteit in de wijk. ‘We willen ook wel eens iets doen in de wijk’, gaven de wijkteamleden aan. Het aanbod om iets in de wijk te doen werd bij Stichting Present neergelegd.

Vanuit de stichting kwam het voorstel om met bewoners van woonzorgcentrum Spikvoorde te wandelen. Gevolgd door een presentatie van René Aarnink over (oud) Colmschate met zijn rijke geschiedenis.

Presentaties

Helaas was het weer te slecht om een stukje te gaan wandelen en kreeg het wijkteam de vraag om mee te lopen met het uitdelen van fruit aan bewoners uit het woonzorgcentrum. Gelijktijdig konden de bewoners enthousiast gemaakt worden voor de presentatie en werden ze begeleid naar de activiteitenruimte.

Na dit geslaagde gedeelte kreeg het wijkteam uitleg van Jitty Wiggers over het werk van Stichting Present. Het was leuk te horen hoe steeds meer (groepen) mensen door middel van een activiteit iets bieden aan mensen die hulp goed kunnen gebruiken of die ontmoeting goed doet. De stichting wil bouwen aan een samenleving waarbij mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Cambio

Tot slot mocht het wijkteam de nieuwe aanwinst van Cambio uitproberen: een soort golfkar, ontworpen door een van de medewerkers van Cambio, om zwerfvuil gelijk gescheiden in te zamelen. Papier, plastic en restafval kan zo gescheiden worden en het is prettig rondlopen voor de werkers in de wijk. Kortom, de wijkteamleden zijn getrakteerd op een gevarieerd programma.