Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Vogelwiel in Groot Douwel wint 'opsteker 2019'

Op 4 juli heeft het wijkteam Colmschate Noord / Vijfhoek de 'Opsteker van het jaar 2019' uitgereikt. Dit is een nieuw ingestelde prijs voor het initiatief in de wijk Colmschate Noord / Vijfhoek dat zich extra onderscheiden heeft in het afgelopen jaar.

Lesley Jeffrey ontving als initiatiefnemer de cheque.

Vogelwiel

De prijs voor dit jaar is gegaan naar het groen en duurzaamheidsproject 'Vogelwiel' aan de Vogelslag en Wielewaal in Groot Douwel. Dit bewonersinitiatief heeft zich het afgelopen jaar op verschillende manieren onderscheiden. Nadat ze vorig jaar op burendag al hun gevels van schuurtjes hadden vergroend en het groen op de parkeerplaats hadden verfraaid, zijn ze dit jaar verder gegaan met het leggen van sedum op de daken van de schuurtjes en carports. De komende burendag zullen ze deze klus nog af gaan maken.

Veel draagvlak

Wat ook opvalt is het grote draagvlak in dit huizenblok van 32 woningen. Ook hebben ze afgelopen jaar namens Deventer meegedaan aan de provinciale wedstrijd 'de groenste straat van Overijssel’ en werden daar niet eerste. Niet getreurd, want ze gaan vol goede moed verder en willen hun plannen voor vergroening en verduurzaming toch gaan uit voeren en zijn op zoek naar verschillende geldbronnen. Naast dat ze zelf volop aan de slag zijn met hun buurt, willen ze het graag uitdragen en andere buurten inspireren, zowel in de eigen wijk als elders in de stad.

Kortom een buurt en initiatief waar we de komende jaren nog wel meer van gaan horen.

Opsteker

De prijs voor de opsteker van het jaar is een cheque van € 500 die zij, als steun in de rug, mogen geven aan een ander initiatief in de wijk. De mensen van Vogelwiel krijgen bij hun volgende klusdag iets lekkers bij de koffie en ieder ontving het speldje van de 'WijDeventer opsteker van het jaar'.