Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

VogelWiel gaat verder met vergroenen

Eind september was weer de jaarlijkse Burendag. De bewoners van het plein Vogelslag/Wielewaal in Groot Douwel gingen verder met het vergroenen van hun omgeving.

Dit was financieel mogelijk door het wijkteam WijDeventer Vijfhoek/Colmschate Noord. Na een gezamenlijk kopje koffie, deze keer vergezeld met Limburgse vlaai die ze eerder dit jaar als 'Opsteker van het jaar 2019' aangeboden hadden gekregen van het wijkteam, werden de handen uit de mouwen gestoken.

De vele geleverde planten voor de geveltuintjes konden deze dag de grond in. Daarvoor was het nodig om de geveltuintjes te verbreden, te bemesten en te voorzien van lavendel als onder beplanting. Ook in de doorgang tussen de huizen werden geveltuinen aangelegd met rasters aan de gevels en evenals op het plein beplant met onder andere vuurdoorn, kamperfoelie, klimhortensia en Toscaanse jasmijn en lavendel.

Ondanks de vele regenbuien en dankzij een lekker kopje linzensoep met stokbrood werd er hard doorgewerkt door een grote groep enthousiaste buurtbewoners.

In de avond, bij de barbecue kon teruggekeken worden op een geslaagde burendag. Vol enthousiasme en inzet willen de bewoners verder gaan met de plannen die er liggen voor het vergroenen van de buurt en omgeving.