Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Wijkteam Colmschate Noord Vijfhoek op de fiets

Op 10 juli is het wijkteam Colmschate Noord / Vijfhoek met enkele leden van het sociaal team op de fiets gestapt om een aantal bewonersinitiatieven in de wijk te bezoeken. Het ging om zowel afgeronde als nog lopende initiatieven.

Vijfhoek

In de Vijfhoek werden ze getrakteerd op een enthousiast verhaal van Ilona Wiltink over de AED die toevallig dezelfde dag was geplaatst op de school De Vijf-er. Alle mensen uit de buurt die de cursus reanimeren hebben gedaan, kunnen er in geval van nood gebruik van maken. Het 2e initiatief in de Vijfhoek was het Landje van Niets aan de Willem Pijperstraat. Hier vertelde Jessica Boon over het mooie maar lange traject om het groengebied mooier en aantrekkelijker te maken voor mens en dier.

Colmschate Noord

Aan de Vogelslag in Blauwenoord nam Titia Lambooij het wijkteam mee in de actieve ontwikkelingen in hun buurt omtrent het verfraaien van het grasveld met bloemen, het plaatsen van een bankje en het maken van nestkastjes. De bewoners denken ook na over verduurzaming van hun buurt met sedumdaken en zonnepanelen. Aan het Swanenburgplein vertelde Elianne Sinnebrink over de zelfwerkzaamheid op hun plein om het prettig, leefbaar en groen te houden. Tenslotte ontving Ben Impelmans samen met enkele buurtgenoten het wijkteam aan de Doornenburg waar ze een groenstrook totaal hebben (laten) herinrichten en het onderhoud en gebruik in eigen handen hebben genomen.

Kortom allemaal zeer inspirerende initiatieven die als rode draad hebben dat ze de verbinding tussen bewoners in de buurt vergroten.