Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Buurtdeals in wording in Colmschate Noord

Op 3 juli zijn in het Titus Brandsmahuis 25 bewoners uit Colmschate Noord bij elkaar gekomen om met elkaar en met enkele organisaties zoals het Groenbedrijf, Cambio en gemeente tot afspraken te komen (buurtdeals) over concrete zaken in de woonomgeving.

Bijvoorbeeld bewoners willen zich extra inzetten om hun straat zwerfvuilvrij te houden, als tegenprestatie kan Cambio graffiti verwijderen waar de bewoners zich al lang aan ergeren. Of bewoners willen zich inzetten om een groenperk  te onderhouden en het Groenbedrijf zorgt als tegenprestatie voor een eerste grote onderhoudsbeurt zoals de bewoners dat  willen hebben.

Thema's

Naast de buurtdeals wordt in Colmschate Noord na de zomer een start gemaakt om met 4 thema’s aan de slag te gaan, namelijk:
1: groenonderhoud in de wijk
2: goede doorgang Oostrik voor hulpdiensten
3: invulling Oostrikpark met of zonder ruimte voor honden
4: aanpak afval in de wijk

Meedoen?

Wilt u ook meedenken en meedoen met een of meerdere van deze thema’s dan kunt u zich aanmelden bij wijkmanager Joris Hendriks (jo.hendriks@deventer.nl) U ontvangt dan na de zomer een uitnodiging voor een startbijeenkomst.