Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Avond openbare ruimte Colmschate Noord

Op 26 november is in het Titus Brandsmahuis een avond geweest over 4 thema’s die te maken hebben met de openbare ruimte in Colmschate Noord (Oostrik, Blauwenoord, Klein- en Groot Douwel).

De 4 thema’s zijn:

• groenonderhoud in de wijk
• goede doorgang Oostrik voor hulpdiensten
• invulling Oostrikpark met of zonder ruimte voor honden
• aanpak afval in de wijk

Deze thema’s zijn vanuit de buurt ontstaan tijdens bijeenkomsten over de openbare ruimte die dit jaar in de wijk zijn gehouden. Deze waren georganiseerd door het Groenbedrijf, Cambio (Circulus Berkel), WijDeventer en Sociaal Team en kwamen voort uit de in 2017 ingezette samenwerking in deze wijk tussen Groenbedrijf en Circulus Berkel die zeer succesvol is verlopen.

Vervolg

Nu zijn de bewoners uit de wijk aan zet en gaan zij verder met deze lastige thema’s. Op 26 november is voor de 4 thema’s al een goede voorzet gegeven om een beeld te krijgen waar het knelt en waar de kansen liggen. Iedereen is zich ervan bewust dat het  taaie onderwerpen zijn en dat er geen gemakkelijke oplossingen zijn die “zomaar, snel” gerealiseerd kunnen worden. In januari wordt een vervolgbijeenkomst georganiseerd. Woont u in Colmschate Noord, bent u geïnteresseerd in een of meerdere van deze thema’s en wilt u zich daarvoor inzetten? Dan kunt u dat laten weten via wijkmanager Joris Hendriks.