Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Studenten Urban Studies presenteren verbeterplannen

Saxion studenten Bestuurskunde en Ruimtelijke Ontwikkeling (Urban Studies) hebben de afgelopen weken gewerkt aan verbeterplannen voor verschillende buurten in Colmschate en de Vijfhoek. Ze hebben deze buurten uitgebreid verkend.

Ook zijn ze in gesprek gegaan met bewoners, want zij weten als geen ander wat er speelt in hun woonomgeving. Tijdens de ‘Collegetour’ stelden de studenten hun vragen aan de wijkagent, jongerenwerker, opbouwwerker en woonconsulent uit de wijken. Deze informatie hebben ze uitgewerkt in een buurtanalyse, infographic en voorstel voor mogelijke verbeteringen.

Presentatie verbeterplannen

De studenten presenteerden hun verbeterplannen op 19 januari aan  wijkmanagers Esther Lagendijk en Johannes Vermeulen. De studenten met de beste voorstellen presenteerden het daarna nog een keer aan wijkwethouder Liesbeth Grijsen van de gemeente Deventer. Binnenkort worden alle verbeterplannen, infographics en memo’s over de diverse thema’s aangeboden aan zowel de wethouder als de wijkmanagers. Samen met de presentaties geeft dit inzicht in wat er op dit moment speelt in de buurten, wat aanknopingspunten kan geven voor het beleid van de gemeente hiervoor.