Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Kindermoestuin aan de Holterweg kan van start

Kinderen uit Colmschate Noord hebben bij WijDeventer het idee ingediend om een moestuin voor kinderen in te richten. Om dit mogelijk te maken heeft de moestuinvereniging aan de Holterweg kosteloos een stuk grond beschikbaar gesteld waar de kinderen kunnen leren tuinieren.

Maar naast de grond is er natuurlijk materiaal nodig om de moestuin te kunnen inrichten en de tuin te kunnen bewerken. Het wijkteam van Colmschate Noord / Vijfhoek heeft hiervoor het aangevraagde budget beschikbaar gesteld.

De moestuin is onderdeel van de kinderactiviteiten die aangeboden worden in de wijk (The Mall), het zogenaamde ‘Gardenhous’. Kinderen leren spelende wijs meer over de moestuin, het kweken, vergeten groenten en het oogsten. Het eten wordt vervolgens gebruikt voor de activiteit Kitchenhouse, waarbij in The Mall door kinderen allemaal leuke en lekkere dingen gekookt worden. Kortom, met de subsidie worden leuke activiteiten voor de kinderen in de wijk mogelijk gemaakt.