Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Bewoners zien resultaten van investeringen in het Oostrik

Naar aanleiding van een aantal autobranden in het Oostrik alweer een aantal jaren geleden heeft de gemeente extra investeringen gedaan in de leefbaarheid van de wijk. Het meest recente wapenfeit in het Oostrik is een grote opknapbeurt van veel openbaar groen. Veel nieuwe lagere beplanting of gazons zijn het resultaat. Op dit moment worden de laatste handelingen gelegd voor de oplevering. De opknapbeurt is mede mogelijk gemaakt door financiƫle steun van het wijkteam van Colmschate Noord en de Vijfhoek.

De opknapbeurt van de groenvakken in het Oostrik is een van de vele investeringen die de afgelopen jaren in het Oostrik gedaan zijn. De wijk heeft van het wijkteam en de gemeente extra aandacht gekregen. Extra budget was beschikbaar om een impuls te geven aan de wijk. Met als resultaat een opknapbeurt voor het Oostrikpark, het Swanenburgplein, het Kannenburgplein en veel reparaties aan wegen en voetpaden. En nu dus ook op veel plekken het openbaar groen.

 

Op verzoek van bewoners is ook de stationsomgeving aangepakt. Jarenlang was dit voor veel bewoners een doorn in het oog. Zo is veel van de hoge beplanting verwijderd waar in het voorjaar gras wordt ingezaaid. Al met al veel veranderingen die in het voorjaar zichtbaar zullen worden.