Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Borgele-Platvoet krijgt buurtmuseum

Schildert u, maakt u foto’s of bijzondere handwerken? Verzamelt u theelepeltjes of oude muziekinstrumenten? Of vindt u het leuk om te kijken naar de creatieve uitingen en verzamelingen van uw buurtgenoten? Voor dit alles kunt u vanaf eind mei terecht in het nieuwe Buurtmuseum Borgele-Platvoet.

Het Buurtmuseum krijgt een opvallende plek in de hal van Wijkcentrum De Schalm. Op zaterdag 26 mei om 14.00 uur, tijdens het Jubileumfeest, wordt het museum geopend. Bent u er bij?

Exposities

Van verschillende mensen uit de wijk kwam de vraag om expositieruimte voor hun creatieve werk of hun verzameling. Het Krasse Fratsen-team en het bestuur van De Schalm hebben de handen ineen geslagen om dit mogelijk te maken. Per jaar is er plaats voor 8 exposanten. In iedere Schalmei worden de twee exposanten van de komende periode voorgesteld. “Even tot Leven” is het thema van de eerste expositie, die op 26 mei geopend wordt. Omdat we 50 jaar Wijkvereniging Borgele-Platvoet vieren, ziet u dan verrassende foto’s en bijzondere voorwerpen die het ontstaan van de wijk illustreren. Alvast één van de foto’s is bij dit artikel geplaatst.

Meer informatie?

Wilt u helpen met de organisatie van het Buurtmuseum of wilt u een keer exposeren? Bel of mail: wijkcentrumdeschalm@home.nl, Marianne de Bakker 06-24645934, info@artomondo.nl of Marja Vijn 06-10896114, marjavijn@fitart.nl.