Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Roofvogelshow Borgele - Platvoet

Zaterdagmiddag 26 september hebben ongeveer 200 inwoners van de wijk Borgele-Platvoet genoten van een roofvogelshow van valkerij Schaap uit Lochem georganiseerd door het Sociaal Team en WijDeventer.

Het idee voor de roofvogelshow is ontstaan door de straatnamen in de horsten die vernoemd zijn naar roofvogels. Het weer was fantastisch en ook de vogels hadden er zin in om het beste van hun kunnen te laten zien. Tijdens de ruim 1 uur durende show konden bezoekers onder andere diverse uilen, oehoe's, buizerds, bateleur en gieren aanschouwen en in actie zien. Het publiek en met name de aanwezige kinderen werden ook actief betrokken in de show.

Sociaal Team

Voorafgaand en aansluitend konden aanwezigen ook kennismaken met de leden van het Sociaal Team en WijDeventer en idee├źn voor de wijk met elkaar delen.

Op de foto

Ook kon na afloop van de show iedereen die dat wilde met zijn favoriete vogel op de foto worden gezet. Met name Mo, de ruim 4 kilo wegende Amerikaanse zeearend was erg in trek. Na afloop stond in Wijkcentrum de Schalm de koffie koffie klaar en konden de kinderen nog even lekker spelen op het aanwezige springkussen.