Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Fietstocht wijkteam Keizerslanden, Borgele en Platvoet

Het wijkteam Keizerslanden, Borgele en Platvoet heeft op maandag 16 juni een fietstocht gemaakt langs WijDeventer initiatieven. Hierbij was de nieuwe wijkwethouder Jan Jaap Kolkman aanwezig en de nieuwe wijkcontactraadsleden.

Initiatieven Borgele-Platvoet

Bij de Bloemendal is het eerste exemplaar van de Wij Borgele Platvoet wijkkrant uitgereikt en  is de beleef- en beweegtuin ervaren. Ook is gesproken over de wijze waarop wordt samengewerkt in de wijk met bewoners en verschillende instellingen.
Bij Thomas Wildey kregen de groep uitleg over de Tafel van Thomas, waar mensen op zondagmiddag gezamenlijk kunnen eten.

Initiatieven Keizerslanden

  • Bij de Adeboldstraat ontving een groep moeders de fietsers. Zij willen graag een speelaanleiding realiseren voor hun jonge kinderen. Zij kunnen op korte termijn aan de slag met hun plannen!
  • Daarna toog de groep naar de kinderclub in het Oranjehuis, waar uitleg werd gegeven over de samenwerking met Masohi. Hierdoor zijn ook grotere activiteiten mogelijk.
  • Ook de internationale vrouwengroep ‘Vrouwen voor elkaar’ kwam aan bod. Zij willen in april 2015 ze een braderie organiseren waarbij aandacht is voor de rijkdom van alle verschillende culturen. Iedereen is welkom. Ze zijn nog op zoek naar mensen die kunnen helpen bij het organiseren maar het beloofd een mooi evenement te worden!
  • Tot slot nog op bezoek bij de Elegast. Hier zetten buurtbewoners zich vrijwillig in om het een plek van de buurt te laten zijn.  Zo is het terras opgeknapt, is de entree opgefleurd met planten en is er al een buurtbarbecue georganiseerd waar ruim 100 buurtbewoners bij aanwezig zijn geweest.

De avond was te kort om alle initiatieven te bezoeken maar Keizerslanden, Borgele en Platvoet bruist!