Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Borgele gaat voor schoon

Op 1 januari is ‘Borgele schoon’ van start gegaan. Op initiatief van buurtbewoner Eric Slim is met hulp van de Deventer Schoon Familie een vuurwerkopruimactie georganiseerd.

Eric stoort zich aan het zwerfafval in de wijk en is regelmatig in het parkje te vinden om met grijper en vuilniszak afval op te ruimen. Hij is de vuurwerkopruimactie begonnen om bewoners te stimuleren alle vuurwerkresten op te ruimen, en meer aandacht te geven aan het afvalprobleem in de wijk én de hulp die de Deventer Schoon Familie hierbij kan bieden.

Wijkcentrum De Schalm was het verzamelpunt waar bewoners kosteloos de benodigde materialen konden lenen en het verzamelde vuurwerkafval konden achterlaten. Tevens kon iedereen onder het genot van een beker glühwein of warme chocolademelk toosten op het nieuwe jaar en kennis maken met elkaar.

Deventer Schoon Familie

Als je zelf de handen uit de mouwen wilt steken, wil de Deventer Schoon Familie je daarbij graag helpen. DSF is een onderdeel van buurtbeheerbedrijf Cambio. Zij ondersteunen bewoners bij het schoonhouden van hun omgeving bijvoorbeeld door het uitlenen van schoonmaak- en tuingereedschap en door het kosteloos ophalen van verzameld afval. Zo wordt schoonmaken een stuk gemakkelijker.

Nieuwe Plantsoen

Eric is samen met DSF een tweede actie aan het organiseren. Op 22 maart staat een informatiestand bij winkelcentrum Borgele en wordt het Nieuwe Plantsoen schoongemaakt. Voor meer informatie zie www.deventerschoonfamilie.nl.