Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Raambuurtchallenge

Op vrijdag 19 januari, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in de Raambuurt, presenteerden bewoners plannen voor de buurt. Er zijn 3 groepen bewoners die deelnemen aan de ‘Raambuurtchallenge’.

  • Er is een groep die plannen heeft uitgewerkt voor een veilige en prettige buitenruimte. Het gaat onder andere om het opknappen van de speeltuin aan de Werfstraat en het tegengaan van hard rijden in de Raamstraat.
  • Een andere groep onderzoekt de mogelijkheden voor het duurzaam maken van de Raambuurt. De groep wil andere bewoners geïnteresseerd en bewust maken in het gebruik en verspilling van energie. Daarna komt het in praktijk brengen van energiebesparende activiteiten en middelen.
  • En een derde groep, die zich bezig houdt met ontmoeten, heeft een ‘stuif-es-in’ bedacht. Het gebouw van de buurtvereniging aan de Werfstraat gaat (als proef) een aantal vrijdagavonden open voor welke gewenste activiteit(en) dan ook. Ook gaat er een ondernemersbijeenkomst plaatsvinden.  En ander mooi initiatief dat is ontstaan, is een fietsgroep. In de zomermaanden gaat een groepje bewoners in de avond een fietstocht in de omgeving maken.

Hoe verder?

De groepen gaan de plannen nog verder uitwerken, concreet maken en de buurt wordt er uiteraard nog meer bij betrokken. De bewonersgroepen worden ondersteund door de kerngroep van WijRaambuurt, de opbouwwerker en de wijkmanager. De groepen kunnen, indien nodig, bij de kerngroep van WijRaambuurt aankloppen voor een bijdrage uit het wijkbudget.