De Bursestraat: overzichtelijker, groener en netter

Wat begon met één mailtje van een bewoner uit de Bursestraat in mei 2017 resulteerde in een heringerichte straat in oktober 2018.

Bewoners misten groen en duidelijke plekken voor het plaatsen van fietsen. Daarnaast was de bestrating niet overal op orde. Meerdere keren kwamen bewoners en medewerkers van DUWO, Woonbedrijf ieder1, Wonen boven Winkels, de gemeente en het sociaal team bij elkaar om te overleggen over hoe de straat het beste heringericht zou kunnen worden. Dit resulteerde in een mooi ontwerp. Een aantal bewoners heeft een financiële bijdrage gevraagd bij het wijkteam van Binnenstad/de Hoven voor het plan en deze ontvangen. Vanuit de gemeente werd ook een financiële bijdrage geleverd. De uitvoering kon beginnen.

Het resultaat

Bewoners zijn heel tevreden met het eindresultaat: de straat is overzichtelijker, groener en netter. De geveltuintjes onderhouden bewoners zelf. Op 9 november werd de straat feestelijk geopend. Een aantal bewoners legde symbolisch de laatste steen.