Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Officiële opening ‘Wijk 16 Uw buurtstation’

Op zaterdag 20 januari opende wethouder Jan Jaap Kolkman officieel de deuren van ‘Wijk 16 Uw buurtstation’ aan de Zutphenselaan. De dagactiviteitenvoorziening voor senioren uit Knutteldorp en omliggende buurten is in september 2017 van start gegaan.

De activiteiten vinden plaats in de nieuwe, lichte aanbouw aan het bestaande gebouw van buurt- en speelvereniging ‘Wijk 16’. De wethouder had lovende woorden voor dit initiatief waar het bestuur en vrijwilligers van ‘Wijk 16’ zich enorm voor hebben ingezet. Een enorme uitdaging voor de vereniging.

Samenwerking

Het bestuur werkt samen met de zorgorganisatie Beter Thuis Wonen. Medewerkers van deze organisatie zorgen voor professionele begeleiding van de deelnemers aan de dagactiviteiten. De activiteiten zijn bedoeld voor bewoners die het fijn vinden om een of twee dagen in de week met andere bewoners uit de wijk door te brengen en/of mee te doen aan activiteiten. Deelnemende bewoners zijn onder andere senioren, bewoners die langdurig thuis zijn en bewoners die mantelzorg ontvangen. De dagactiviteiten vinden vooralsnog twee dagen in de week plaats, op dinsdag en donderdag.

Ontstaan

Het initiatief voor ‘Wijk 16 Uw buurtstation’ komt voort uit de  wens van bewoners. Zij hebben in  gesprekken met leden van het sociaal team binnenstad/ de Hoven aangegeven het liefst dagactiviteiten te hebben in de buurt. Belangrijke redenen zijn: vertrouwd in eigen buurt, zelf bepalen wanneer je naar huis wil, geen ‘gependel’ met busjes, laagdrempelig buurt- en lotgenoten ontmoeten. Het contact met kinderen die in de speeltuin spelen is een plezierige bijkomstigheid. Als u gebruik wilt maken van de dagactiviteiten kunt u contact opnemen met ‘Wijk 16’, telefoonnummer 0570 624464 of e-mail: wijk16@home.nl. Ook kunt u contact opnemen met het sociaal team, e-mail: binnenstad@socialeteamsdeventer.nl of tel. 14 0570.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Grootte
Fotocollage verbouwing gebouw Wijk 16 2.049,6 KB