Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Doorgangen Raambuurt opgefleurd met groen

Bewoners vonden de doorgangen tussen de Hallenstraat en de Maalderijstraat maar grauw. Je ziet veel schuttingen en grijze straatstenen. Ze bedachten een plan om de doorgangen te voorzien van groen.

Op 21 november 2017 werden er houten bakken geplaatst door Cambio.  Een dag later heeft een aantal bewoners, waaronder Toke Jutten, planten in de bakken gezet.  Toke: ‘Op advies van onze plantenleverancier hebben we Portugese laurier, een glansmispel Red Robin en een hortensia Schapenkop geplaatst. De eerste twee zijn groenblijvers. De laatste is ook in de winter leuk om naar te kijken vanwege de grote bloemen. De zondag erna hebben we de buurtbewoners uitgenodigd voor een kop koffie met iets lekkers. Spontaan werd door een medebuurtbewoner aangeboden iets te bakken en daar maakten we natuurlijk graag gebruik van.

Onderhoud

Wij gaan de verzorging van de planten zelf op ons nemen. We moeten nog een "groengroep" oprichten voor de verzorging, maar een aantal personen heeft al aangeboden in vakantieperiodes ook de planten te willen verzorgen.’