Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Wilde dieren in de Raambuurt

De laatste week van de vakantie was het weer zover: Summerfun in de Raambuurt in Deventer. Zoals elk jaar, nu al het twaalfde jaar op rij, was het weer feest voor alle kinderen in de Raambuurt. Drie middagen van sport en spel met dit jaar als thema: Wilde Dieren, geïnspireerd door Freek in ’t Wild.

De kinderen hebben insectenhotels gemaakt (met riet dat ze kregen van rietdekkersbedrijf Kleinjan uit Diepenveen), uilenballen werden uitgeplozen en de inhoud werd uitgebreid bestudeerd en mocht zelfs mee naar huis. De kinderen mochten hun zakmes meenemen en kregen les van Michiel Valk over de do’s en don’ts van een zakmes.

Poep raden

Poep raden was één van de favoriete onderdelen van de vrijdag: met dank aan de dierenverzorgers van de Ulebelt werd er druk geroken en geplozen aan de paarden-, varkens-, geiten- en koeienpoep. En ja, er zat zelfs olifantenpoep tussen.

Hutten bouwen

Senzora had de buurt weer voorzien van een flinke stapel pallets, waar de kinderen hun eigen hutten mee mochten bouwen. Vrijdag werden de pallets afgevoerd door de Deventer Schoonfamilie.

Kortom, weer een mooie afsluiting van de zomervakantie, die mede mogelijk is gemaakt door de vele vrijwilligers, Wij Deventer en de Raambuurtvereniging.