Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Beweegtuin Groote en Voorster Binnenstad geopend

Op maandag 23 juni heeft wethouder Jan Jaap Kolkman de nieuwe beweegtuin op het terrein van het Groote en Voorster aan de Smedenstraat geopend.

De beweegtuin bevat enkele toestellen waarmee het zeer gemakkelijk is om nuttige beweegoefeningen te doen. Daarnaast is het ook een mooie plek om als bewoners met elkaar bij te praten terwijl je oefeningen doet.

Ook voor de buurt

Locatiemanager Evelien Bussink gaf in haar openingswoord duidelijk aan dat de beweegtuin zeker ook bedoeld is voor mensen uit de buurt.  Het initiatief voor de beweegtuin werd dan ook voor het eerst gepresenteerd door buurtbewoonster mevrouw Boog op de idee├źnavond van WijDeventer eind vorig jaar in het stadhuis. Uiteindelijk is de financiering rondgekomen via een budget van de woonservicezones. Mensen die belangstelling hebben om gebruik te maken van de beweegtuin kunnen deze vinden op het binnenterrein van het Groote en Voorster aan de Smedenstraat 117.