Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Vrouwenvertelfestival in Noordenbergkwartier

Op zaterdag 8 maart 2014 wordt Internationale Vrouwendag in Deventer gevierd in het Noordenbergkwartier. Vanuit De Fermerie aan het Muggeplein zijn er de hele dag activiteiten. De activiteiten worden georganiseerd door een groep vrouwen uit de wijk en zijn voor vrouwen en mannen uit heel Deventer. Dit festival wordt ondersteund door WijDeventer.

In de ochtend, van 10.30-12.00 uur zijn er leuke workshops als massage, kleding pimpen, maskers en sieraden maken of leren een verhaal te schrijven.  Rond lunchtijd, om 13.00 uur voeren de meiden van de BSO Sam & Jaap een theaterstuk op.  De Gele Vertelbus van de bibliotheek staat voor de deur met kleuterverhalen.

In de middag is er een Vrouwenvertelfestival. Vanuit de Fermerie kunt u om 14.00 uur meegaan in een groep die langs huiskamers in de wijk trekken. In de huiskamers vertellen vrouwen verhalen en maken muziek. De vertelsters hebben hiervoor een speciaal leertraject gevolgd. De huiskamertheatertour sluit om 17.00 uur af in De Fermerie met de voorstelling De man, die het vak van de liefde beoefende, een pikant 1001 Nacht verhaal uit het programma van 'Het Spannende Doosje', van Hanneke Evink en Christina Millet.

’s Avonds is er vanaf 20.30 uur een dansfeest in de Fermerie voor vrouwen en voor mannen,  liefst als zij voor 1 avond in de huid van een vrouw durven te kruipen. De Fermerie is de centrale ontmoetingsplaats en de hele dag open, ook voor lunch en diner. Voor het hele programma, informatie en reserveringen: www.fermerie.nl.