Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Jongeren zetten zich in tegen kindersterfte

In december hebben ruim 20 jongeren zich twee keer ingezet voor kinderen die sterven door diarree. Ze deden dit via Serious Request door zich 24 uur op te sluiten en niet te eten of te roken. 24 uur alleen maar water en thee drinken om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel. De Jilliebar in het Hovenhuus en Walhalla waren de plaatsen waar deze actie heeft plaatsgevonden. Er werden naast het vasten ook verschillende activiteiten uitgevoerd, zoals het maken van een introductiefilmpje en enkele kleine optredens.

Een prachtige verrassing was een actie van een buurman van een van de jongeren. Hij vertelde dat hij bij de “opsluiting” van de jongeren was geweest. Hij dacht dat, als de jongeren vastzitten, ze geen geld op konden halen en dat hij dat dan maar moest doen. Hij was met een sigarendoosje de buurt ingegaan en had ruim 55 euro opgehaald voor onze actie.

De eerste actie in de Jillybar op de Worp leverde € 822,- op. Het totaalbedrag van de Serious Request in Walhalla heeft ruim € 2200,- opgebracht. Hopelijk komt er dit jaar een vervolg.