Burenhulp initiatieven Deventer Buiten komen bij elkaar

Dinsdagavond 9 mei kwamen in Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen alle onderlinge hulp initiatieven in de dorpen in Deventer Buiten bij elkaar. En dat zijn er heel wat: Schalkhaar Helpt Elkaar, Bathmens Contact Team, Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen en het Vrijwilligers Knooppunt Lettele.

Allemaal initiatieven waar tal van vrijwilligers een helpende hand bieden aan dorpsgenoten. Voor elk dorp geldt dat de hulpdienst bereikbaar is via een vast telefoonnummer dat bemand wordt door vrijwilligers.

Veelgestelde vragen 

Op de avond werden allerlei veel voorkomende vragen behandeld. Vraag je een kleine bijdrage of niet? Ieder dorp kiest hierin z’n eigen weg. In Diepenveen bestaat de mogelijkheid om in plaats van een eigen bijdrage iets anders terug te doen, zoals een traktatie voor de vrijwilligers. Ook werd gesproken over terugkerende vragen, zoals een vervoersvraag voor een vast tijdstip elke week, of hulp in de tuin wat ook een veelvoorkomende vraag is. Zijn dit vragen waarvoor een beroep op vrijwilligers gedaan kan worden of niet? De dorpen vonden het erg leuk ervaringen uit te wisselen. Voor herhaling vatbaar!

Foto 

Op de foto staan de deelnemers van deze avond. Vlnr: (boven) Ineke van Kesteren, Hendrika Steenhuis, Fré Weulink, Hanneke Miedema, Hermien Brinkman, (onder) Emmy Ramaker, Geke Veldwachter, Marieke Kok en Mirjam Wichink.