1e Battumse Kwis groot succes

Woensdagavond 28 december was het zover. In Bathmen ging van start waar velen naar uitgekeken hadden: de Battumse Kwis. Met 69 teams en ruim 1000 deelnemers was de opkomst groot. Dat gold ook voor de spanning! Gezonde strijd tussen de verschillende teams.

Om half 7 werden alle teamcaptains verwacht in Cultuurhuus Braakhekke voor de uitleg. En ja, het is belangrijk alles zorgvuldig te lezen. 1 van de teams lijkt niet te komen, maar loopt op de valreep van de start om 19.00 uur binnen.

Gebakdoos

En dan is het zover; ieder team krijgt een gebakdoos met het kwisboek. Al snel komen de deelnemers er achter dat de gebakdoos niet voor niets is, want 1 van de opgaven is het bakken van een overheerlijke appeltaart. Laat nou net alles hiervoor in de supermarkt in de aanbieding zijn. Want met een kant en klare kom je niet weg. De teams komen op de kwisavond nog een aantal keer terug in het Cultuurhuus voor een muziekronde en een spel om goed je hoofd over te breken. Om stipt 23.30 moeten alle teams de ingevulde kwisboeken inleveren.

Bekendmaken winnaar

Daarna blijft de spanning nog wel even in het dorp…..de winnaar wordt vrijdagavond 13 januari tijdens een feestelijke avond voor alle teams bekend gemaakt. WijDeventer heeft bijgedragen aan een deel van de organisatiekosten van de Battumse Kwis.